Despre mine

Fotografia mea
Acest blog este administrat de Raul Constantinescu în speranța unei lumi mai frumoase și mai drepte, mai pline de lumină spirituală și de armonie spre aprofundarea cunoașterii de sine prin promovarea poeziei, literaturii și artei.

miercuri, 25 decembrie 2019

ASTAROTH / ASTARTE / INANNA / ISHTAR

Astaroth este una dintre Cei Patru Prinţi Încoronaţi ai Iadului.
*Cei Patru Zei Puternici ce conduc Iadul sunt: Satan, Belzebut, Astaroth și Azazel.
Ea/Enki (Satan), Enlil (Belzebut, Baal), Inanna (Istar, Isis, Astarot) şi Shamash/Utu, Ashur (Azazel) au fost patru cei mai populari, puternici şi notabili Zei de-a lungul timpului, în întreaga lume. Au fost Zeii Iniţiali ai Mesopotamiei. Toate sunt relaţionate. Belzebut/Enlil este fratele vitreg al lui Satan/Ea, iar Astaroth şi Azazel sunt fraţi gemeni, nepoţii lui Belzebut.

Astaroth a fost cunoscută canaaniţilor ca ASTARTE, sumerienilor ca INANNA, babilonienilor ca ISHTAR, asirienilor şi acadienilor ca ASHTART, ASHTORETH, ASHERAH şi ASTORETH; egiptenii o ştiau ca ISIS, ASHET şi ASET, iar fenicienii ca TANIT-ASHTART şi ASHTATOTH. Poporul Ugaritic o numeau ANAT.
Poziţia Zodiacală: 10 – 20 grade în Capricorn
31 decembrie – 9 ianuarie
Carte Tarot: a 3-a Pentacle (Azazel mi-a zis că este Asul Cupelor)
Planetă: Venus
Culoarea Lumânării: maro şi/sau verde
Animal: cobra şi vipera
Metal: cupru
Element: pământ
Rang: Mare Ducesă peste Regiunile Vestice ale Iadului; Prinţesă Încoronată
Astaroth este un Consilier Îndrumător atât pentru oameni cât şi pentru Demoni. Se implică în cele mai multe treburi cu oamenii.
Astaroth este o Demoniţă de Zi şi guvernează peste 40 Legiuni de Spirite.
Astaroth dă răspunsuri exacte despre trecut, prezent şi viitor.
Descoperă toate secretele şi este o învăţătoare excelentă în toate științele liberale.
Poate da cuiva vise profetice sau viziuni despre viitor şi discernământ în lucruri necunoscute. Ea, de asemenea, sfătuieşte oamenii care îi sunt apropiaţi lui Satan, lucrând pentru El în mod activ.
Obţine prietenia celor aflaţi la putere şi reprezintă luxul şi tihna.
Paştele (iniţial cunoscut ca “Ashtar“) a fost furat de la ea, de către xini (*xini = creștini).
Experienţa personală a Înaltei Preotese Maxine cu Astaroth:
Astaroth este foarte frumoasă, cu părul blond deschis. Cu toate că este înaltă, are o construcţie delicată. Culorile lui Astaroth sunt roşu şi albastru. Uneori apare cu aripi – acestea au dungi roşii şi albastre. Adesea mă vizitează atât pe mine cât şi pe ceilalţi din Clerul JoS (BLS – Bucuria lui Satan. În engleză: Joy of Satan), din proprie inițiativă, fiind o prietenă şi o sfătuitoare foarte bună.
Astaroth este o Zeiţă foarte antică: a fost printre noi, la fel ca şi Satan şi Belzebut, încă de la început. Astaroth este nepoata lui Belzebut. Părinţii ei sunt Ningal şi Nanna. A fost mereu foarte populară, prea iubită şi venerată, în zonele în care a fost închinată. Având în vedere că ea a fost printre noi încă de la început, a fost cunoscută după mai multe nume, fiind o Zeiţă Căpetenie în multe zone şi culturi diferite. Era cunoscută ca Zeiţa fertilităţii, a dragostei şi a războiului.
“Astaroth mi-a apărut cu o aură imensă, de un albastru deschis. Energia ei este învioratoare şi liniştitoare; este cu adevărat frumoasă, în toate felurile. Are păr lung şi auriu şi este destul de înaltă. O simt cel mai mult în timpul invocării celor Patru Zei Conducători ai Duatului. Întotdeauna este acolo pentru mine, când am probleme şi mă simt pierdut, îndrumându-mă. Vocea îi este foarte puternică; Astaroth-sama este foarte grijulie, dar şi foarte clară şi concisă atunci când îmi dă îndrumări. Mă ajuta mult, motiv pentru care îi sunt foarte recunoscător.”
Hail Astaroth-sama!
– Înaltul Preot Vovim Baghie.
Simbolurile lui AstarothSimbolurile lui Astaroth, derivate din ankh-ul egiptean.
AstarothSigil-246x300
Sigiliul lui Astaroth.
Zidul lui Astaroth
Zid al Inannei în Uruk.
Gruparea de trei puncte, aflate la vârfurile stelei din sigiliul ei, sunt extrem de antice şi denotă rangul spiritual înalt pe care îl are. Ca şi Zeiţa sumeriană “Inanna”, era cunoscută ca o războinică puternică, animalul ei sacru fiind leul. Dedesubt sunt câteva poze cu leii care îi păzeau Templul din Nimrud.
Leu Gardian Templu Astaroth Templu Astaroth Nimbrud_leu Templul lui Astaroth
Oraşul ei sacru a fost Uruk, unul dintre cele mai vechi oraşe din Sumeria, loc în care ea îşi avea Templul (se pot vedea ruinele acestuia, în poza de deasupra). Sub conducerea ei, poporul sumerian împreună cu comunităţile lor, au prosperat şi înflorit. Avea temple şi altare în multe oraşe din Estul Mijlociu Antic.
Astaroth_Map
Titlul ei sumerian de “Regină a Cerurilor” a fost furat de către xini (creştini) şi atribuit fictivei “fecioară Maria”.
Astaroth a fost Zeiţa babiloniană “Ishtar”. Scripturile Babiloniene o numesc “Lumina Lumii”, “Zeiţa Zeiţelor” şi “Aceea care dă Puterea/Tăria”.
Poarta_Ishtar
“Poarta Ishtar”, construită aprox. în anul 575 î.e.n, a fost intrarea principală în Babilon. Era a opta din cele nouă poţi a părţii interioare a oraşului. Regele Nebucadneţar al II-lea al Babilonului, a dedicat această poartă lui Ishtar. A fost unul dintre cele mai impresionante monumente din Estul Apropiat. Poarta Ishtar a fost decorată cu dragoni, tauri şi lei. Ishtar, împreună cu Ea (Satan) şi Enlil (Belzebut), a sfârşit în grimoare ca una dintre Prinţesele Încoronate de Top ale Iadului, odată cu intrarea în scenă a iudeo-creştinismului. Aceştia trei au fost cele mai populare şi bine cunoscute zeităţi în Estul Mijlociu. Reputaţia le-a fost distrusă, ei au fost defăimaţi, blasfemiaţi şi demonizaţi în mod vicios; etichetaţi ca “diabolici”.
”Cu toate că Sidonul este respectat, nu poate fi uitat faptul că Zeiţa lui a fost Ashtart: un nume pe care scribii israeliţi îl scriu cu cele cinci consoane ” ‘strt “, consoane vocalizate după familiarului cuvânt evreiesc sinonim cu “ruşine”, făcând-o pe Zeiţa Sidonului să apară sub nelegitima formă ‘Astoreth’. “
– Extras din cartea “Recuperarea Sareptei, un Oraş Fenician”, de James B. Pritchard, 1978
“Din numeroasele forme ortografice ale numelui, Astarte, este găsit în literele Tel Amara. Varianta Evreiască – Astoreth – a prins viaţă odată cu hotărârea şcolii rabinice din Massoretes, în secolul al VI-lea, de a adopta un sistem convenţional de compensare a lipsei vocalelor din ebraica scrisă; în acelaşi timp s-a hotărât introducerea zeităţilor străine sub cuvântul vocalizat ‘boshet’, cuvânt care înseamnă ‘scârboşenie’. “
– Extras din cartea Who’s Who Non-Classical Mythology, de Egerton Sykes, 1993
Isis_Temple_Philae-300x195
Ruinele Templului lui Isis, iniţial aflate pe Insula Philae, au fost mutate pe Insula Agilqiyya în timpul construcţiei Aswan dam-ului, pentru a le salva de la inundaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu