Despre mine

Fotografia mea
Acest blog este administrat de Raul Constantinescu în speranța unei lumi mai frumoase și mai drepte, mai pline de lumină spirituală și de armonie spre aprofundarea cunoașterii de sine prin promovarea poeziei, literaturii și artei.

joi, 19 decembrie 2019

MIRACOLUL ALGEI CALCAROASE

ALGA CALCAROASĂ (Lithothamnium calcareum)
În apele reci ale mărilor trăieşte o fiinţă ciudată - pe jumătate plantă, pe jumătate piatră. Suprafaţa sa este îmbrăcată în minunate nuanţe de roşu, iar interiorul său este compus dintr-un amestec de oligoelemente şi minerale, între care predomină calciul, de unde îi vine şi numele. Testele făcute de medici şi biologi cu această algă au avut rezultate terapeutice deosebite, imposibil de reprodus cu vreun alt remediu, natural sau de sinteza.
Denumirea sa ştiinţifică este Lithothamnium calcareum, ceea ce ar însemna fructul din piatră calcaroasă, aluzie la culoarea sa roşie la exterior, asemeni unui fruct, şi la corpul său atât de mineralizat, încât aduce cu o piatră.
Multă vreme, despre această algă s-a crezut că este o specie de coral - un animal marin specific apelor calde. Asta până în anul 1837, când biologul chilian de origine germană Rodolfo Philippi şi-a dat seama că ciudata fiinţă este de fapt o plantă, o algă şi nu un animal. El a denumit-o iniţial alga-coral, denumire sub care mai este întâlnită şi astăzi.
Diverse varietăţi ale ei sunt întâlnite în Oceanul Atlantic, în Marea Nordului, în anumite zone ale Mării Mediterane şi în Marea Mânecii. Este o plantă cu o rezistenţă şi o adaptabilitate extraordinară, trăind la 100-200 de metri adâncime, acolo unde razele soarelui abia răzbat.
Cele mai valoroase în terapie sunt varietăţile care conţin mari cantităţi de fier - un oligoelement extrem de rar în lumea vegetală şi foarte valoros pentru organismul uman.
Proprietati
Alga calcaroasă are o dimensiune de doar 2-10 centimetri şi o creştere extrem de lentă - într-un an, de abia dacă ajunge să crească un milimetru. În schimb, deşi creşte lent, o face temeinic! Este atât de rezistentă şi adaptabilă, încât diferitele sale varietăţi au cucerit mările, mai ales cele reci. Se aşează pe fundul mării, pe coca vaselor, iar unele rude ale sale se fixează chiar pe corpul balenelor şi al altor animale marine.
Culoarea sa variază de la roz-pal până la roşu-intens, cu nuanţe de purpuriu. Ecologiştii ştiu încă puţine despre rolul său în natură, dar se pare că fără ea, echilibrul mărilor şi al oceanelor, dar şi al planetei, pe ansamblu, ar fi compromis.
Ea este cea care filtrează şi curăţă apele mărilor, care sudează recifurile, care păstrează pH-ul normal al apei, creând un mediu propice pentru celelalte vieţuitoare marine.
Depozit de minerale
Diferitele varietăţi de algă calcaroasă recoltate şi analizate au relevat prezenţa în organismul său a unei varietăţi nemaiîntâlnite de minerale şi oligoelemente: între 32 şi 70 de elemente chimice diferite, într-o singură plantă.
O algă calcaroasă de calitate superioară conţine:
Fier - este esenţial pentru oxigenarea celulară, susţine funcţiile creierului şi ne asigură energia. Un singur gram dintr-o asemenea algă de calitate superioară conţine aproximativ 20% din necesarul de fier pentru o zi.
Calciu - alcătuieşte structura de rezistenţă a corpului uman, asigurând în acelaşi timp transmiterea impulsurilor nervoase, reglarea glicemiei, a metabolismului pe ansamblu. Alga calcaroasă este constituită în proporţie de 32% din calciu.
Magneziu - este esenţial pentru somn, pentru men¬ţinerea echilibrului psihic, pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor.
Mangan - deşi prezent în mici cantităţi în organismul uman, la fel ca şi în această algă, el este vital pentru echilibrul hormonal, pentru funcţia de procreare, pentru asimilarea altor minerale.
Fosfor - este unul dintre elementele-cheie pentru sănătatea oaselor, a sistemului nervos, precum şi pentru metabolismul grăsimilor.
Seleniu - are un puternic efect antioxidant, apărându-ne de cancer, asigurând buna funcţionare a sistemului imunitar T
Totuşi, dincolo de fenomenal-ul său conţinut de minerale, cea mai interesantă şi totodată cea mai enigmatică parte a algei sunt substanţele organice pe care le conţine. Acestea sunt pe cât de puţin studiate, pe atât de valoroase în terapie. De exemplu, pigmentul roşu care acoperă corpul algei, deşi este în cantităţi infime, îi asigură acesteia proprietăţi antitumorale, antioxidante şi imunostimulente.
Tratamente interne
- Reumatism
Mai multe studii făcute pe pacienţi cu diferite forme de reumatism (osteoartrită, artrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artroză etc.) au arătat că alga calcaroasă este foarte eficientă în tratamentul acestei categorii de afecţiuni, fiind un ajutor extraordinar pentru pacienţii cu boli reumatice.
De exemplu, în cazul pacienţilor cu osteoartrită la genunchi, capacitatea lor de deplasare s-a mărit la sfârşitul curei cu algă calcaroasă, în medie cu 90%. În plus, datorită diminuării durerii, aceiaşi bolnavi de reumatism au reuşit şi reducerea dozei de analgezice şi antiinflamatoare cu 50-100%, au arătat o creştere a mobilităţii articulare, precum şi a capacităţii de efort a membrelor afectate. Aşadar, curele cu algă calcaroasă sunt un ajutor extraordinar în foarte multe forme de reumatism, redând funcţionalitatea articulaţiilor afectate.
- Menopauză şi osteoporoză
Datorită conţinutului bogat de minerale şi oligoelemente, alga calcaroasă, mai ales varietăţile bogate în fier, este un agent anti-îmbătrânire. Administrată în perioada de premenopauză şi post-menopauză, previne afecţiuni şi tulburări cum ar fi aritmia cardiacă, prolapsul diverselor organe, anumite tulburări nervoase sau psihice.
In cazul osteoporozei - o afecţiune caracterizată de pierderea de substanţă osoasă şi fragilizarea schletului, care devine mult mai susceptibil la fracturi. După o cură de 9 luni cu acest produs marin natural, la peste 70% dintre paciente se constată o ameliorare a osteoporozei, atât analizele de sânge (markerii osoşi) cât şi cele imagistice (osteodensimetria) arătând acest rezultat pozitiv.
- Sarcină şi lactaţie
Câte 2-4 grame de algă calcaroasă, administrate în timpul sarcinii, sunt un ajutor preţios, atât pentru viitoarele mămici, cât şi pentru făt. În primul rând, aportul de fier biologic previne anemierea, asigură oxigenarea celulară şi contribuie la menţinerea stării de vitalitate pe ansamblu. Apoi, aportul masiv de calciu ajută la dezvoltarea normală a foeutusului şi - foarte important - previne demineralizarea gravidei, care adesea se traduce prin deteriorarea danturii, fragilizarea unghiilor etc.
Magneziul biologic ajută la ţinerea sub control a tensiunii arteriale, dar şi la menţinerea echilibrului emoţional şi a echilibrului hormnal al viitoarei mame.
În fine, în timpul lactaţiei, administrarea algei calcaroase (4-6 capsule pe zi) ajută la menţinerea unei mineralizări corespunzătoare a laptelui
- Bolile copiilor
După vârsta de trei ani, această algă poate fi administrată fără restricţii copiilor, ajutându-i în procesele de creştere şi dezvoltare. Varietăţile bogate în fier îi vor ferii pe cei mici, de anemie, vor ajuta la dezvoltarea lor musculară şi nervoasă.
Apoi, calciul, magneziul şi fosforul vor asigura dezvoltarea normală a sistemului osos, dar şi a danturii. În mod special, alga calcaroasă le este recomandată copiilor cu intoleranţă la lapte şi produse lactate (alergii la lactoză sau cazeină). Nu în ultimul rând, alga calcaroasă este recomandată pentru copiii care au avut sau au multe alimente cu zahăr în dietă, acest produs compensând parţial pierderile de minerale, dereglările glicemiei şi alte tulburări produse de dulciuri.
- Anemie
Conform studiilor existente până în prezent, această vieţuitoare marină este planta cea mai bogată în fier de pe Terra. Pe de altă parte, aşa cum am mai spus, acest oligoelement este prezent doar în anumite varietăţi de algă calcaroasă, motiv pentru care este bine să citiţi pe ambalajul produselor dacă ele conţin sau nu fier. Această algă ajută şi la corectarea altor tipuri de anemie, nu doar a celei produse de lipsa de fier. Aceasta s-ar datora unor pigmenţi care ajută la reglarea reacţiei sistemului imunitar şi stimulează producerea de eritrocite (globule roşii) în organism.
- Lipsă de calciu
Studii recente afirmă că în momentul de faţă al¬gele calcaroase sunt cea mai bună sursă de calciu, un mineral esenţial pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. În lipsa lui, apar simptome cum ar fi starea de oboseală generalizată, asociată cu irascibilitate şi cu dificultatea în controlul emoţiilor. În faze avansate ale lipsei de calciu, apare insomnia, scade capacitatea de efort, forţa musculară este diminuată şi apar frecvent cârceii (crampele musculare), iar starea de oboseală se instalează mult mai repede.
Atunci când se cronicizează, lipsa de calciu are efecte mult mai grave: dantura se cariază rapid şi gingiile slăbesc, oasele îşi pierd din densitate şi devin mai fragile, apare o predispoziţie spre afecţiuni renale, hipertensiune şi boală coronariană, dar şi spre anumite forme de cancer.
- Performanţe intelectuale
O cură de trei luni cu alge calcaroase, timp în care se administrează zilnic câte 2-3 grame, ajută la îmbunătăţirea anumitor funcţii cognitive. În primul rând, creşte capacitatea de efort intelectual, subiectul fiind capabil să rămână mai mult timp concentrat pentru a învăţa sau a rezolva o anumită problemă. Apoi, cura cu algă calcaroasă va contribui şi la îmbunătăţirea memoriei şi a atenţiei, datorită aportului de magneziu şi calciu. Nu în ultimul rând, vor fi îmbunătăţite relaxarea şi somnul, două procese fundamentale pentru cei care vor să depună eforturi intelectuale de lungă durată, încununate de succes.
- Cură de slăbire şi de detoxifiere
Deşi efectele sale de scădere a greutăţii corporale sunt destul de reduse, alga calcaroasă este salvatoare în mai toate regimurile de slăbire. De ce? Pentru că marea majoritate (mai mult de 70%!) a curelor nu pot fi duse la bun sfârşit. Şi aceasta, datorită tulburărilor organice şi, mai frecvent, emoţionale, care apar şi care sunt o consecinţă directă a lipsei de nutrienţi.
De exemplu, foamea viscerală, care ne face să abandonăm subit o cură, apare atunci când scade nivelul calciului şi magneziului, implicate în reglarea glicemiei, iar stările de slăbiciune cronicizată sunt o consecinţă a scăderii fierului.
Apoi, stările de depresie şi/sau anxietate care apar, în anumite momente, la aproape toate persoanele care ţin o cură de slăbire, sunt adesea o consecinţă a scăderii nivelului magneziului şi al unor oligoelemente din sânge (zinc, mangan).
De aceea, este foarte indicat ca, atunci când începem o cură de slăbire, să începem simultan şi o cură cu algă calcaroasă, din care să luăm câte 1-2 capsule, de trei ori pe zi. Cura le este foarte utilă şi persoanelor care apelează la detoxifiante pentru a slăbi, mai ales la cele cu efect laxativ, cum ar fi aloe ferox, fructele de soc, tărâţa de psyllium, frunzele de senna etc.
Pierderile de minerale produse de aceste laxative sunt în mare măsură compensate de alga calcaroasă, care ajută la menţinerea echilibrului nervos, cardiac, hormonal etc. în timpul curelor de detoxifiere.
- Cancer. Studii de dată recentă arată că un aport mărit de calciu biologic, administrat vreme de ani sau zeci de ani, reduce cu aproape jumătate riscul apariţiei sau al recidivelor bolii canceroase. Aceleaşi efecte se constată şi la suplimentarea altor minerale prezente în alga calcaroasă, cum ar fi seleniul, magneziul sau zincul. Formele de cancer cele mai receptive la un aport masiv de calciu biologic din această algă sunt:
- Cancerul de colon şi de rect - studii făcute pe mii de oameni arată că o dietă cu mult calciu reduce foarte mult probabilitatea apariţiei tumorilor intestinale şi chiar încetineşte evoluţia cancerului deja existent. Explicaţia ar fi aceea că un mediu preponderent alcalin, creat de aportul constant de calciu, ajută sistemul imunitar să elimine celulele canceroase, împiedicând proliferarea acestora.
- Cancerul la sân - femeile cu vârsta peste 21 de ani, care consumă constant calciu şi magneziu biologic, se bucură de o anumită imunitate la formele de cancer de sân hormono-dependente. Se pare că aceste două minerale alcaline ajută la reglarea secreţiei endocrine a ovarelor, dar şi a altor glande implicate în ţi¬nerea sub control a acestei forme de cancer.
- Cancerul gastric - prevenirea şi combaterea ţin atât de administrarea calciului organic, cât şi de aşa-numitele diete alcaline, cu multe zarzavaturi şi legume crude, bogate în clorofilă. Aceşti doi factori, terapeutic conjugaţi, previn apariţia mutaţiilor maligne la nivelul epiteliului gastric şi instalarea cancerului. Dar dincolo de acţiunea sa antitumorală, această algă asigură un aport de nutrienţi necesar pacientului bolnav de cancer, pentru întreţinerea funcţiilor sale vitale.
Precauţii
Singura precauţie legată de administrarea algei calcaroase se referă la persoanele care sunt alergice la anumite produse marine (crustacee, peşti, fructe de mare etc.).
____________________________________________
ALGA CALCAROASĂ - un medicament veterinar uimitor
În momentul de faţă, varietăţile de algă calca¬roasă bogată în fier sunt printre cele mai folosite medicamente veterinare naturale din lume. Se pare că totul a pornit de la un experiment medical făcut de jocheii britanici, care au ca boală profesională osteoartrita la genunchi.
Aceştia au încercat, mai în glumă, mai în serios, remediul pe care îl luau şi pe bidivii pe care-i călăreau, iar rezultatele terapeutice au fost impresionante: durerile cailor de competiţie se diminuau, capacitatea lor de efort creştea, la fel ca şi mobilitatea articulaţiilor afectate. Pornind de la aceste constatări, s-a ajuns ca, treptat, alga calcaroasă să fie la fel de folosită în medicina veterinară ca în cea umană.
De la caii pursânge arab, până la pisicile şi căţeii care au suferit operaţii, acest remediu şi-a dovedit eficienţa şi lipsa de efecte adverse. Mai mult, pe măsură ce trece timpul, aria de utilizare a acestei plante marine se lărgeşte.
Iată în continuare doar câteva din utilizările algei calcaroase:
* Intervenţii chirurgicale - la toate speciile de mamifere s-a remarcat o mărire a vitezei de vindecare şi o diminuare a ratei complicaţiilor post-operatorii în urma administrării algei calcaroase.
* Afecţiuni reumatice la căţei - se recomandă un tratament cu o combinaţie între alga calcaroasă şi cartilajul de rechin, câte o capsulă din fiecare, zilnic, pentru un căţel de 10 kilograme (doza se ajustează în funcţie de greutate).ce faţă diverselor terapii (chimio- şi radioterapie, intervenţii chirurgicale etc.).
* Tulburări digestive (vomă, diaree) la căţei şi pisici - se administrează alga calcaroasă, pe stomacul gol. Normalizează tranzitul intestinal, are efect anti-emetic (opreşte voma) şi compensează pierderea de minerale. Este cunoscut în lumea iubitorilor de animale că acest remediu natural funcţionează atunci când nimic altceva nu mai dă rezultate.
* Tulburări de creştere la puii de căţel şi pisică - la puii care prezintă o creştere lentă sau o deformare a oaselor, care se datorează de cele mai multe ori unei lipse de calciu, se recomandă administrarea unui supliment zilnic de 0,5-2 grame de algă calcaroasă pe zi. Aceasta accelerează dezvoltarea scheletului şi a danturii, previne apariţia bolilor metabolice, reumatice sau tumorale de mai târziu.
* Afecţiuni reumatice la ierbivore - se administrează alga calcaroasă, câte jumătate de gram pentru fiecare 10 kg ale animalului. Alga diminuează inflamaţia, ajută la redobândirea mobilităţii articulare şi creşte capacitatea de efort. Pentru efecte mai bune, se poate combina cu aşa numita aspirină biologică, obţinută din extracte de salcie (dozate în salicilaţi), care au un efect antidurere rapid şi puternic.
* Tumori maligne la căţei şi pisici -
Tratamentul funcţionează, ca şi la oameni, mai ales în cancerul digestiv sau cu determinare hormonală. Pentru o acţiune antitumorală mai largă, se completează cu un alt remediu natural: seara, se administrează aşa-numitul zeolit silicic - o varietate de zeolit foarte bogată în siliciu şi cu particule de dimensiuni foarte mici (de ordinul micronilor), care are efecte antitumorale foarte puternice, mult mai puternice decât zeolitul obișnuit.
Aceasta Alga calcaroasa, face parte din Gans-ul special.85.
Multa sănătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu